Bemutatkozás


Bemutatkozás
Kedves Érdeklődő!

Dr. Horváth Rita Anna ügyvéd és mediátor vagyok.

Ügyvédi tevékenységem keretein belül azt tapasztaltam, hogy a válás során az ügyfeleknek nem csupán jogi segítségnyújtásra van szükségük, hiszen nekik a válás emberi oldalával is meg kell birkózniuk a döntés megszületése és az ítélet kimondása közötti időszakban, illetve az házasság felbontás alatt meghozott döntések befolyásolják a későbbi életüket is. Amennyiben a felek a házasság felbontása során nem jutnak egyezségre, lelkileg igen megterhelő a sokszor hosszadalmas bírósági eljárás, a két tárgyalás közötti időközök, illetve a ítélet meghozataláig terjedő időszakban jellemző bizonytalanság.

Fentiek miatt kutattam (és találtam is) egy megoldás után, amely során segíthetek az ügyfeleknek olyan megállapodás megkötésében, amely a házasság felbontásában résztvevő feleknek mind jogilag, mind emberileg elfogadható.

Ez a megoldás a mediáció.

Válási mediátorként célom, hogy segítsek a feleknek olyan egyezség megkötésében, amely a jövőre nézve mindkét fél számára elfogadható megoldást kínál.

Honlapomon szakterületek menüpont alatt részletesebben tájékozódhat a mediáció menetéről és a válással kapcsolatos jogi szabályozás kereteiről.

Amennyiben olyan élethelyzetben van, hogy a segítségemre van szüksége, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeim egyikén!

"Bizonyos célra vezető legrövidebb és legjobb, és így leghelyesebb út csak egy lehet; bal, göröngyösebb és hosszabb pedig számtalan van." Gróf Széchenyi István

Egyéb jogi segítségre vagy tanácsadásra van szüksége, keresse fel ügyvédi honlapomat:  www.drhorvathrita.hu